dilluns, 18 de maig del 2015

Mura i El Puig de la Balma


Mura





























El Puig de la Balma

Masia construïda tot aprofitant l’aixopluc d’una imponent balma. Difícilment es pot descriure la sensació que rep el visitant en veure per primera vegada tant imponent obra rural enmig d’un territori que ens deixa entreveure les dificultats de la vida d’antany. Les seves diverses construccions són un llibre obert de l’evolució dels treballs que es portava a terme al mas: fer carbó, treballar la vinya, obtenció de bons vins, ramaderia...i en l’actualitat, adaptant-se a les noves realitats, restauració i allotjament rural en un espai històric excepcional.
La protecció natural de la balma es suma l’estalvi constructiu ja que amb un sol mur principal es va tancar tot l’edifici. De tota la construcció es constaten diversos períodes: la part central correspon al segle X, l’ala esquerra al XVII i l’ala dreta al XIII amb una finestra geminada.






Situat al mig del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac, aquest mas del segle XII, amb vint-i-sis generacions al darrera, ofereix la possibiltat d'allotjar-se en un espai històric únic i conviure en un ambient rural autèntic. Aquest conjunt ofereix diverses possibilitats,restaurant i allotjament.







Casa Museu Puig de la Balma




















































 Capella de Santa Margarida - Citada ja al segle XV amb decoració barroca.





























6 comentaris:

  1. Estic meravellat, M.Àngels, de la bellesa de les fotografies, mostrant el detall que tant m'agrada. No ho conec i penso anar-hi aviat, m'has ben engrescat.
    Moltes gràcies i rep una forta abraçada.

    ResponElimina
  2. Es molt maco el lloc,es bonic retornar al passat. Una Abraçada.

    ResponElimina
  3. Quines fotografies tant boniques del nostre poble i el puig! he compartit el teu blog el facebook! segur que tots ho gaudiran!
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un poble molt maco i tot el seu entorn,la plaça no la vaig fotografia perquè estava plena de ciclistes !!!

      Elimina
  4. Quina meravella! Així que puguem ho vindrem a visitar. Gràcies per el magnífic reportatge

    ResponElimina
  5. Hola Mª Angels, bon reportatge, Mura ho coneixia pro el Puig de la Balma no i desde lloc que es cuiros i espectacular, digne de veure... tinc que anar-hi, gracies per ensenyant-se aquestes meravelles. Una abraçada i endavant.

    ResponElimina