dimarts, 19 de juny del 2012

El Gorg embruixat de Malatosca






Prop del Molí de Malatosca, a Sant Joan de les Abadesses, hi ha una gorg que se'n diu de les Bruixes perquè hi havien fet estada.
Punt de trobada de bruixes i refugi d'éssers màgics diu la llegenda que un dia van cridar una llevadora de la vila perquè una d'elles havia de tenir una criatura. En paga dels seus serveis, van donar-li una faldada de llenties, i la llevadora, tota enrabiada, va llençar-les Ter avall. L'endemà, quan es va posar el davantal, va adonar-se que una llentia li havia quedat encastada i s'havia convertit en or.
Un dels secrets més ben amagats, a tocar de Sant Joan de les Abadesses.

El salt d’aigua que, per acció erosiva l’ha conformada, ha recobert les parets amb una capa de roca porosa, la tosca o travertí, com a conseqüència de la precipitació del carbonat càlcic contingut en les aigües sobre les plantes. La situació del gorg i la presència d’aigua abundant de la riera, ha creat un ambient humit que ha afavorit el creixement d’una vegetació de ribera abundant, de molses i petites falgueres
que s’arrelen a les parets del salt.


3 comentaris:

  1. hola Ma Angels, un senyor gorg que segur que pot fer les delicies de molta gent.

    ResponElimina
  2. El vas ben fotografiar, tot el que permet l'indret. M'agrada la serie.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Hương Lâm chuyên cung cấp máy photocopy, chúng tôi cung cấp máy photocopy ricoh, toshiba, canon, sharp, đặc biệt chúng tôi có cung cấp máy photocopy màu uy tín, giá rẻ nhất.

    ResponElimina